IEDEREEN BORSBEEK

Tom Verboven

Iedereen Borsbeek

Plaats 12

Tom Verboven

Tom Verboven

Over Tom

Ik groeide op in Borgerhout, vlakbij het Te Boelaerpark waar ik ook naar school ging. Ik was (en ben) ook overtuigd scout en voetbalster in wording. Rond de eeuwwisseling verzeilde ik in Borsbeek. Via schoolvrienden zong ik eerst een aantal jaar in het kerkkoor van Sint-Jan Berchmans om later actief te worden in JH Tuitvlugt. Samen met een hechte ploeg bouwden we een gezellige plek voor de Borsbeekse jeugd. Naast een erg sociaal en jeugdig hart heb ik ook een enorm hart voor de natuur. Toen de uitbreidingsplannen van de luchthaven van Deurne in 2006 leidden tot een grote bomenkap op het Fort, kon ik niet bij de pakken blijven zitten. Met Jong Groen en Natuurpunt organiseerden we toen heftig protest, dat er onder andere toe leidde dat de gemeente Borsbeek nu een stevig contract heeft met de “luchthaven-zonder-toekomst”. Ik blijf er van overtuigd dat die gigantische open ruimte van het vliegveld een pak beter ingevuld kan worden. Sinds die ‘kaalslag’ van 2006 op het fort, heb ik me dan ook politiek geëngageerd.

In 2012 werd ik verkozen in de gemeenteraad en in 2014 werd ik schepen van o.a. cultuur, feestelijkheden, leefmilieu en ontwikkelingssamenwerking. Een pracht van een uitdaging en een fantastische job. Met veel passie heb ik me er in gesmeten en ik mag stellen dat er op die 4,5 jaar veel gebeurd is. Zo werden we in 2016 een fair-trade gemeente en openden we in het hart van ons dorp ‘de Pastorie’: een écht cultuurcentrum waar je van alles kan beleven en waar nog héél veel kansen liggen voor de toekomst.

De ambitie van Tom voor Borsbeek

De voorbije jaren kon ik al heel wat nieuwe initiatieven in de steigers zetten, maar ik zie ook voor de komende jaren nog heel wat opportuniteiten. We traden als gemeente toe tot het Burgemeestersconvenant. Het plan dat daarvoor werd gemaakt, moet de volgende jaren verder worden opgevolgd en gerealiseerd. De sensibilisering rond fair trade en de noord-zuid problematiek in het algemeen, kan nooit voldoende zijn en is nooit afgerond. De werking van de Pastorie kan nog sterker worden uitgebreid en nog veel andere functies krijgen naast de activiteiten die er nu doorgaan. En op Fort 3 moet het binnenfort verder worden afgewerkt en het Masterplan gerealiseerd. Nee, het werk is nog lang niet af!

Contact
Frans Beirenslaan 71
tom.verboven@borsbeek.be
0496127541

Terug naar de lijst